Sari la conținut

Business Club - 28 aprilie 2014

28 aprilie 2014. Angajaţii de la Dacia şi-ar dori salarii mai mari, dar s-au împăcat cu ideea că nu vor primi foarte mulţi bani în plus. Deja câştigă peste media industriei auto din România. Şi chiar dacă maşinile pe care le produc se vând bine, francezii de la Renault le aduc aminte constant că Daciile sunt asamblate la fel de bine şi în nordul Africii.

Hotelierii de pe litoral vor ca staţiunile să fie administrate de manageri privaţi. Aceştia ar conduce o companie care să se ocupe de tot ce mişcă în staţiuni, de la curăţenie şi pază până la atragerea de fonduri europene. Ca să nu se supere primăriile de pe malul mării, hotelierii propun ca administraţiile locale să se numere printre acţionarii regiei.

Guvernul francez a pus în scenă o veritabilă telenovelă în timpul negocierilor pentru preluarea diviziei energetice a Alstom de către americanii de la General Electric. Deşi nu este acţionar la Alstom, guvernul francez s-a autoinvitat la discuţii. Şi nu a venit cu mâna goală, ci cu nemţii de la Siemens care, în spiritul prieteniei franco-germane au făcut o contra-ofertă.