Sari la conținut

Business Club - 28 august 2014

28 august 2014. Negociate între guvernul României şi ce al Chinei, zborurile Tarom către Beijing se opresc în Rusia. Deşi a depus cererea de câteva luni, Tarom nu a primit încă autorizaţia de traversare a spaţiului aerian rusesc în timpul cursei între Bucureşti şi Beijing. Alegerea unei rute ocolitoare ar fi prea scumpă, iar timpul până la prima cursă Tarom spre China din ultimii 11 ani se scurge rapid.

Rusia a invadat Ucraina, anunță guvernul de la Kiev, care a cerut o intervenție militară a Uniunii Europene și Convocarea Consiliului de Securitate al ONU. Rusia neagă invazia, dar un oficial NATO spune că 1.000 de soldați ruși s-ar afla în Ucraina. Iar liderii occidentali încearcă să înțeleagă ce se întâmplă înaintea luării unei decizii.

Iar evenimentele din Ucraina s-au simţit şi în curs, care încheiat ziua în creştere, la 4,41 de lei pentru un euro. A fost o zi extrem de agitată în piaţă iar volumele au fost cu 50% mari decât într-o zi obişnuită. De altfel, pieţele din întreaga regiune au resimţit neliniştea geopolitică.