Sari la conținut

Business Club - 28 mai 2014

28 mai 2014. Primăria Capitalei a fost vizitată astăzi de procurorii anti-corupţie. I-au căutat se pare pe doi directori cu influenţă din primărie care sunt suspectaţi că ar fi acordat contracte publice în condiţii ilegale. Din 2008 de când lucrează la Primăria Capitalei, cei doi directori au avut pe mână mai multe proiecte controversate, cum ar fi tronsonul Buzeşti-Uranus şi pasajul Ciurel.

În timpul crizei, singurele tranzacţii imobiliare erau cele desfăşurate prin programul Prima Casă. Acum că piaţa imobiliară s-a mai dezgheţat, interesul pentru Prima Casă este şi mai mare. Numărul de dosare depus în acest program a crescut cu 40% în doar o singură lună. Iar de la începutul anului nouă mii de locuinţe au fost cumpărate prin Prima Casă.

Liderii UE s-au străduit aseară fără succes să găsească un nou preşedinte pentru Comisia Europeană. Germania îl susţine pe Jean-Claude Juncker, însă unii şefi de stat vor un chip nou, un om care să pună umărul la reformarea Comisiei. După succesul euroscepticilor la alegerile pentru parlamentul de la Bruxelles, Europa are nevoie de o schimbare.