Sari la conținut

Business Club - 29 octombrie 2014

29 octombrie 2014. Un articol din ediţia germană a site-ului Huffington Post, inflamează scandalul de corupţie Microsoft-EADS. Sunt menţionate nume grele, Elena Udea, Ion Ţiriac, chiar şi Gerhard Schroeder. Cu toţii ar fi avut legătură cu uriaşul contract de securizare a frontierelor semnat între EADS şi statul român în condiţii suspecte.

Chinezii vor în continuare să cumpere 25.000 de vaci româneşti, dar fermierii nu mai vor să le vândă. Spun că preţul oferit de importatorii chinezi este prea mic, iar birocraţia prea mare. Beijingul ar trebui convins să cumpere porcii europeni pe care Rusia nu îi mai acceptă la import. Au ajuns pe piaţa românească la preţ de dumping, spre disperarea fermierilor din ţară.

Un uriaş câmp de panouri solare întins în deşertul Sahara ar putea reduce în doar câţiva ani dependenţa Europei de gazul rusesc. De aceea proiectul are şi binecuvântarea autorităţilor de la Bruxelles. Energia produsă acolo va fi suficientă pentru alimentarea câtorva milioane de locuinţe.