Sari la conținut
News Alert

Business Club - 29 septembrie 2014

29 septembrie 2014. Dacia îşi va reduce numărul de angajaţi şi va aduce roboţi în schimb dacă salariile din fabrica de la Mioveni vor creşte la fel de rapid ca în anii trecuţi. A spus-o chiar francezul care conduce Dacia şi Renault în România. Şi, ca să fie convingător a arătat spre fabrica de motoare din Turcia, care, la fel ca fabrica de Dacii din Maroc, ameninţă performanţa şi producţia din România.

Un proces al creditelor în franci elveţieni s-a transformat într-un joc de care pe care între Raiffeisen şi clienţii săi. Banca a anunţat că este de acord ca împrumuturile să fie convertite. Însă doar dacă sunt aplicate şi dobânzile la lei de atunci în schimbul dobânzilor mult mai mici în franci elveţieni. Avocatul clienţilor, Gheorghe Piperea, simte ceva necurat în această propunere. Însă crede că oricare ar fi decizia luată de instanţă, clienţii vor avea de câştigat.

Recoltele bune şi dolarul puternic au coborât preţul porumbului la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani pe pieţele internaţionale. S-a ieftinit foarte mult şi în România, unde nici măcar intermediarii nu prea mai obţin profit. Şi, în vreme ce traderii au reuşit să compenseze prin exporturi mai mari scăderea preţurilor, fermierii sunt mult mai afectaţi.

Pe aceeași temă