Sari la conținut

Business Club - 3 aprilie 2015

3 aprilie 2015. Averea lui Mugur Isărescu este controlată de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI încearcă să afle dacă există un conflict de interese între funcţia de guvernator al Băncii Naţionale şi cea de debitor al Volksbank. Mugur Isărescu a luat un credit de la banca austriacă acum aproape zece ani, dar între timp a dispărut din declaraţia sa de avere. 

Dorinţa lui Ioan Niculae de a obţine gaze ieftine pentru firmele sale i-a adus o condamnare definitivă la doi ani şi jumătate de închisoare. Nu în dosarul în care mai sunt anchetaţi şi Adriean Videanu şi Varujan Vosganian. Ci în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Niculae a acceptat să îl susţină financiar pe candidatul PSD de atunci, cu speranţa că va avea acces la gaz ieftin vândut de stat.

După opt zile de negocieri aprinse, Iranul a acceptat să renunţe aproape definitiv la programul său nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor economice occidentale. Ceea ce înseamnă că Teheranul se pregăteşte să vândă cantităţi mari petrol în vest şi să atragă investitorii străini care până acum nu puteau să intre în economia iraniană.