Sari la conținut

Business Club - 3 decembrie 2014

3 decembrie 2014. Ministerul de Finanţe va organiza o loterie a bonurilor fiscale. Cine cere bon la cumpărături va avea şansa să câştige un premiu prin tragere la sorţi. Este una dintre măsurile pregătite de guvern pentru combaterea evaziunii fiscale. În alte ţări, loteria fiscală a adus încasări mai bune din TVA. Dar, ca să fie atractivă, premiile trebuie să fie mari.

Ancheta mitei pe care EADS ar fi dat-o în România în schimbul contractului de securizare a frontierelor a ajuns şi în Germania. Procurorii din Munchen au descins în birourile EADS în căutarea de probe privind contractul din România şi unul şi mai mare semnat în Arabia Saudită. În ambele cazuri există suspiciunea de corupţie.

În guvernul remaniat de la Kiev, trei ministere le-au fost oferite unor străini care au primit de urgenţă cetăţenia ucraineană. Este o încercare a Ucrainei de a aduce în executiv oameni cu idei noi şi experienţă. Însă Rusia spune că Occidentul nici măcar nu mai controlează puterea de la Kiev din umbră, ci îşi numeşte direct oamenii la vârful unor portofolii cheie.