Sari la conținut

Business Club - 3 martie 2015

3 martie 2015. Autorităţile vor cheltui banii publici după reguli noi. Calitatea lucrărilor va conta mai mult decât preţul şi va fi luată în calcul inclusiv înfăţişarea lor. Autorităţile vor putea să redacteze caietul de sarcini împreună cu una dintre companiile care participă la licitaţie. Iar licitaţiile se vor desfăşura mai rapid.

România a reuşit să atragă în luna februarie aproape jumătate de miliard de euro de la Bruxelles. În ritmul acesta poate fi atins obiectivul guvernului de a atrage 80% din fondurile europene puse la dispoziţia ţării noastre. Însă banii primiţi anul acesta sunt pentru proiecte de anul trecut. Aşa că ţara noastră este în continuare în criză de timp.

Nici nu s-au obişnuit posesorii de dispozitive mobile cu vitezele 4G că deja se vorbeşte de viteze 5G la congresul de telefonie de la Barcelona. A cincea generaţie a transferului mobil de date ar fi de 60 de ori mai rapidă decât actualul 4G şi ar deschide calea spre tehnologii complet noi, cum ar fi comunicarea holografică sau realizarea de intervenţii chirurgicale de la distanţă.