Sari la conținut

Business Club - 4 iunie 2014

4 iunie 2014. Economia României a generat 36 de miliarde de euro în primul trimestru. Faţă de începutul anului trecut, anul acesta Produsul Intern Brut a fost cu vreo două miliarde de euro mai mare. În vreme ce agricultura a hibernat, două treimi din creşterea economică de 3,8% a fost asigurată de industrie. Şi o treime  de taxele încasate de stat.

Aproape 300 brokeri de asigurări şi angajaţi Omniasig au fost aduşi la audieri şi puşi sub acuzare în dosarul poliţelor încheiate în afara evidenţelor contabile. Autorităţile estimează un prejudiciu de 400.000 de euro după ce au descoperit 11 mii de asigurări auto fantomă. Acestea ar fi fost înscrise în sistem abia după ce clienţii ar fi fost implicaţi în accidente.

Ca să poată cumpăra gaze din România, Moldova îşi va construi o nouă reţea internă de gazoducte. Cea pe care o are deja a intrat în proprietatea Gazpromului. Iar ce ajunge pe mâna ruşilor cu greu mai poate fi recuperat. Cel mai bine o ştiu ucrainenii, care ar fi dispuşi să renunţe la Crimeea dacă Rusia plăteşte 90 de miliarde de dolari pentru ea.