Sari la conținut

Business Club - 4 mai 2015

4 mai 2015. GDF Suez a câştigat despăgubiri de 66 de milioane de euro de la statul român în urma unui proces care are legătură cu dosarul gazelor ieftine cumpărate de Ioan Nicolae pentru Interagro. Autoritatea pentru energie spune însă că GDF nu are ce despăgubiri să primească pentru că şi-a recuperat deja banii de la clienţii din România.

Dorinel Umbrărescu, cel mai bogat rege al asfaltului, renunţă la afacerile care i-au adus o avere. Va pune lacătul pe Tehnostrade şi pe Spedition până la finele acestui an. Însă nu este un caz singular. Toţi marii constructori de drumuri din România s-au retras în linişte din afaceri, unii dintre ei după ce le-a bătut DNA-ul la uşă.

Preţul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel de anul acesta însă continuă să fie prea jos pentru unele ţări. Petrolul ieftin a forţat Arabia Saudită să cheltuiască în ultimele luni 50 de miliarde de dolari din rezerva sa valutară. Sunt bani care au susţinut efortul de război din Yemen şi refurmele sociale ale noului rege saudit.