Sari la conținut

Business Club - 5 mai 2015

5 mai 2015. Sorin Oprescu spune că Primăria Capitalei poate încasa peste 80 de milioane de euro dacă vinde terenurile pe care le-a concesionat mall-urilor şi marilor dezvoltatori imobiliari. Însă nu a fost niciodată foarte clar care sunt proprietăţile Primăriei şi nici cât încasează pentru fiecare dintre ele. Primarul Oprescu recunoaşte că sumele sunt mici. 

Ministerul Agriculturii a stat cu ochii pe preţurile din supermarketuri şi hipermarketuri şi va prezenta un raport care va arăta dacă acestea au scumpit alimentele înaintea reducerii Taxei pe Valoare Adăugată. Ca să elimine suspiciunile, trei lanţuri de magazine au anunţat că au îngheţat preţurile, iar un al patrulea deja a tăiat preţurile în avans.

Raportul american al jafului de un miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc a ieşit la suprafaţă. Preşedintele parlamentului de la Chişinău a publicat o copie pe blogul său. Americanii arată cu degetul spre un om de afaceri care ar fi controlat din umbră băncile devalizate şi care ar fi trimis 750 de milioane de dolari în conturi off-shore.