Sari la conținut

Business Club - 6 noiembrie 2014

6 noiembrie 2014. Asigurarea obligatorie auto se va scumpi considerabil de la 1 ianuarie. Probabil cu 30%. Apoi orice modificare de tarif se va face doar o dată pe an. Prin aceste reguli Autoritatea pentru Supraveghere Financiară încearcă să cureţe sistemul. Iar companiile de asigurări nu vor mai putea acoperi riscurile cu banii încasaţi pe alte tipuri de poliţe.

După rezultatele istorice de anul trecut, afacerile Petrom au frânat în primele nouă luni ale acestui an. Profitul a scăzut cu o treime, iar veniturile cu 10%. Compania a fost trasă în jos de consumul scăzut de electricitate şi gaze naturale din România. Dar a vândut şi mai puţin carburant. Acum Petrom se uită la preţul ţiţeiului şi cererea de gaze ca să îşi gândească planul de investiţii din perioada următoare.

Iar 300 de corporaţii, printre care Apple, Pepsi şi Ikea au încheiat acorduri secrete cu autorităţile din Luxembug ca să evite plata taxelor. Companiile au economisit astfel miliarde de dolari. Este un ajutor de stat ilegal în Uniunea Europeană, căci doar companiile cu putere mare de negociere au avut parte de clemenţa fiscului din Luxemburg.