Sari la conținut

Business Club - 7 mai 2015

7 mai 2015. Din cauza unei hibe legislative, comercianţii care sunt amendaţi nejustificat de Fisc nu îşi mai pot recupera banii  nici măcar atunci când instanţa le dă dreptate. Alternativa este să nu achite amenda, caz în care trebuie să ţină afacerea închisă timp de o lună. Ceea ce înseamnă tot bani pierduţi. 

Acuzaţi de unii patroni că cer prea mulţi bani, tinerii angajaţi sunt dispuşi să muncească şi pentru o mie de lei, arată un recent studiu. Şi cu cât le place mai mult la serviciu, cu atât sunt dispuşi să lucreze pe bani puţini. Chiar şi aşa, locurile de muncă pe care le au la dispoziţie continuă să fie foarte puţine. În aceste condiţii, mulţi se gândesc să îşi deschidă o afacere.

Deşi anul trecut a produs mai puţine maşini decât în 2013, Dacia Mioveni a avut atât încasări cât şi profit în creştere. Deşi nimeni nu priveşte fabrica din România ca pe una de componente, motoarele şi subansamblele produse la Mioveni au dus la creşterea afacerilor Dacia anul trecut. Dar şi modelele mai scumpe, precum Duster.