Sari la conținut

Business Club - 8 iulie 2015

Demnitarii vor avea salariile majorate înaintea celorlalti bugetari. Vor primi mai mulţi bani chiar de luna viitoare. Dublu si chiar aproape triplu vor incasa în ziua de salariu președintele, premierul, miniștrii și alţi înalţi funcţionari publici. Şeful statului a salutat această majorare a salariilor pentru demnitari spunând că este o măsură de prevenire a corupţiei. 

60% din banii alocați în noul buget al Uniunii Europene pentru infrastructura de transport a României vor fi cheltuiți pe șantiere de autostrăzi și drumuri care nu au fost terminate la timp. Sunt proiecte pentru care România va pierde fondurile din precedentul buget al UE. Și cum nu poate reporta banii, încearcă măcar să reporteze șantierele.

Grecia a mai amânat cu o zi trimiterea uneu propuneri concrete de reformă la Bruxelles, iar Statele Unite au cerut ca guvernul grec să fie iertat de o parte din datorie. Mult mai repede se mişcă lucrurile în China. Dar nu se mişcă în direcţia dorită de guvernul de la Beijing care se străduieşte să calmeze investitorii după o nouă prăbuşire a burselor.