Sari la conținut

Frica de doctor, pe cale de dispariție

4 septembrie 2014. Numărul românilor care au mers la doctor a crescut puternic în ultimul an. Populaţia nu este mai bolnavă, ci se îngrijeşte mai mult de sănătate, sau cel puţin asta arată un studiu realizat de GFK. Şi este în creştere şi numărul pacienţilor care aleg să îşi facă analizele sau să se trateze în clinicile şi spitalele private. 

Daca în 2011 procentul celor care nu mergeau deloc la medic era de 35%, în 2014 acest procent a ajuns la 9%, potrivit unui studiu realizat de GfK.

Frica de medic începe să dispară, ceea ce este un lucru bun, mai ales dacă populația începe să își facă analize periodice. Prevenția este mult mai ieftină decât tratamentul, mai ales în cazul unor boli grave.

76% dintre cei chestionați au mers cel puțin o dată la medic în ultimul an, fie pentru analize, fie pentru tratament, în creștere cu zece procente față de 2013. Iar 21% aleg mai degrabă serviciile private decât cele de stat, în special pentru stomatologie, ginecologie, medicină internă și medicina muncii.

Opțiunea pentru clinicile private este însă facilitată de abonamentele puse la dispoziție de companii ca parte a pachetului salarial. Unele analize și consultări sunt gratuite și atunci pacientul nu resimte un efort financiar.

Pe aceeași temă