Sari la conținut

Primarii se pregătesc de „mercatto”

28 august 2014. Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă care le oferă primarilor 45 de zile să îşi schimbe partidul fără să îşi piardă funcţia. Este perioadă de transferuri. Ca la fotbal. E un mini mercatto intersezon, căci aşa cum ştim, sezonul aleşilor e de patru ani. Apoi vine play off-ul, scrutinul. Deci se deschide perioada de transferuri, care începe... când intră în vigoare ordonanţa, deocamdată nu e stabilit. Dar contactele sunt deja făcute.

Dacă tot e cu transferuri ca la fotbal, atunci de ce nu s-ar împrumuta tot sistemul. Tot ce presupune ttransferul unui jucător. Vrei să aduci în partidul tău un primar liberal? Atunci îi dai bani PNL-ului. Un primar de stânga vrea să se mute în partidul tău de dreapta? Atunci îl transferi contra-cost de la PSD. Simplu... Sumele de transfer ar putea fi negociate în funcţie de popularitatea fiecărui primar în parte. Primarii de la oraş ar fi mai scumpi decât cei din comune.

Şi, ca să nu fie păcăliţi, primarii ar putea să-şi angajeze impresari care să îi ajute să se transfere acolo unde le dictează conştiinţa politică. Sau mai bine... pentru a rezolva o situație de moment se poate apela la un împrumut. Un an de zile primarul din comuna din vale joacă la FC PSD. După care se întoarce la clubul de origine.