Sari la conținut

Cinema News - 14 septembrie 2014

14 septembrie 2014. Nu judecaţi o carte după copertă, şi nici un film, după trailer. La această concluzie am ajuns după ce am văzut „As above, so below”. Trailerul ne-a dat fiori, însă după cele 93 de minute petrecute în sala de cinematograf, ne-am dat seama că... parcă mai văzusem filmul o dată. De fapt, „As above, so below” este o antologie a celor mai cunoscute filme de groază, ca „Texas Chainsaw Massacre”, „Blair Witch Project” sau „Paranormal Activity”, împletite cu misterioasele „National Treasure” sau „The Da Vinci Code”.

O dramă un pic cam... prea siropoasă. Un film în care apreciata şi promiţătoarea actriţă Chloe Grace Moretz putea cu siguranţă să aibă o prestaţie ceva mai... credibilă. Asta spun criticii americani despre „If I stay”, producţie ce a intrat vineri în cinematografele de la noi. Adaptarea best-seller-ului cu acelaşi nume scris de Gayle Forman a dezamăgit publicul adult, dar a încântat adolescenţii.

Ţineţi-vă bine, legaţi-vă strâns centurile de siguranţă, pentru că regizorul acestei secvenţe a învăţat meserie de la excentricul James Cameron. Steven Quale i-a fost asistent de regie lui Cameron la „Titanic” şi „Avatar”, a prins din zbor tehnica blockbusterului şi acum o aplică în „Into the storm”.

Pe aceeași temă