Sari la conținut

Cinema News (2) - 16 martie 2014

16 martie 2014. Un câine genial, care le ştie pe toate! Poate că ridicaţi o sprânceană, nu foarte convinşi, dar americanii se dau în vânt după Domnul Peabody pentru că... au crescut cu el! Protagoniştii animaţiei „Domnul Peabody şi Sherman” sunt, de fapt, personaje dintr-un serial de desene animate clasic, difuzat în Statele Unite ale Americii în anii 60.

Proiecţii speciale ale unor filme fără distribuitor şi scurtmetraje din toată lumea au venit la Bucureşti pentru cea de-a 23-a ediţie a Festivalului DaKino!

Un bătrân crede că a câştigat un milion de dolari şi este pregătit să meargă pe jos, din Montana, până în Nebraska, pentru a-şi ridica premiul. Fiul lui se decide să-l însoțească, deși cei doi nu au o relație apropiată. Ce urmează este un film cu elemente comice şi dramatice, despre o familie ranchiunoasă, pe parcursul a mai multe generaţii. Producţia „Nebraska” a avut şase nominalizări la Oscar.

V-aţi dorit vreodată să participaţi la curse de maşini? „Need for Speed” este şansa voastră! Steven Spielberg a produs o adaptare cinematografică a seriei de jocuri de succes. Filmul vă va face să simţiţi, în anumite momente, ca şi cum aţi fi la volanul unui model cu mai mulţi cai-putere decât aţi visat vreodată. Maşinile rare şi două femei frumoase eclipsează povestea filmului, care este schiţată mai degrabă în linii mari! 

„Ţara arde şi noi facem festival!” - este declaraţia regizorului Alexandru Solomon, directorul festivalului One World Romania, ajuns la a şaptea ediţie. Şi pentru ca în ultimul an, românii au ieşit în stradă să protesteze, One World ne provoacă să vedem „Cine-Lupta”... pentru drepturile oamenilor.