Sari la conținut

Cinema News - 23 noiembrie 2014

23 noiembrie 2014. Deprimată, slăbită şi distrusă psihic, Katniss Everdeen se trezeşte într-un spital din Districtul 13. Casa ei şi locurile natale au fost incinerate, Peeta a trecut de partea Preşedintelui Snow şi o revoluţie uriaşă mocneşte în Panem. Partea a treia din saga „Jocurile Foamei”, „Revolta”, atât de aşteptată de fanii cărţilor Suzannei Collins, dovedeşte încă de la început că este complet diferită de primele două filme: stilul cinematografic este întunecat, macabru şi apăsător. 

Pregătiţi-vă pentru fenomene inexplicabile, dispariţii şi... multă superstiţie, pentru că în cinematografe vine din nou... Apocalipsa! Nicolas Cage interpretează rolul principal în „Left Behind”, un thriller de mâna a doua.

Un film de Woody Allen despre magie? Cu Emma Stone şi Colin Firth în rolurile principale?! Părea că „Magic in the Moonlight” are toate ingredientele unei producţii fermecătoare, care să ne încânte. Aşa că... l-am văzut cu aşteptări foarte mari! Însă adevărul este că magia regizorală... cam lipseşte din cel mai recent film al lui Woody Allen.

Un scenarist ratat gaseote un nou sens în viață atunci când începe sa predea un curs la un colegiu de mâna a treia în comedia romantica „The Rewrite”. Hugh Grant interpreteaza rolul principal în stilul lui clasic, flegmatic. Rezultatul este un film uoor, amuzant, care nu ofenseaza pe nimeni, dar care nici nu va intra în istoria cinematografiei. 

Sumbru, întunecat, tragic. Aşa arată începutul filmului „Eliza Graves”, un thriller psihologic care în aparenţă promite, dar nu reuşeşte să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Dacă aţi văzut „Shutter Island”, producţia din 2010 cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, şi dacă vă amintiţi de atmosfera din „Dracula” al lui Bram Stoker, atunci ştiti cam ce veţi primi de la „Eliza Graves”.

Marion Cotillard face un rol de zile mari în „Două zile, o noapte”, o nouă producţie scrisă şi regizată de fraţii Dardenne, doi dintre cei mai importanţi cineaşti belgieni contemporani. Lungmetrajul este povestea Sandrei, o tânără mamă care îşi pierde locul de muncă la fabrică. Acest lucru se întâmplă atunci când colegii ei decid că preferă să primească bonusuri, iar ea să fie disponibilizată. Femeia mai are o singură opţiune: să încerce să-i convingă, pe rând, pe parcursul unui weekend, să renunţe la primă, pentru ca ea să fie angajată din nou.