Sari la conținut

Digi Play, recomandări - 10 mai 2015

10 mai 2015. În emisiunea de astăzi, echipa „Ca-n filme” vă recomandă pe platforma on-line Digi Play: Concertul și Izvorul femeilor. 

Concertul / Le concert (2009)
Radu Mihăileanu, născut în România și emigrat la Paris pe vremea comunismului, este unul dintre cineaştii cu priză şi la public, şi la critici. El abordează teme cu o puternică tentă socială care creează emoții universal valabile. Filmul său "Concertul" spune povestea unui fost dirijor al orchestrei Balshoi. Dat afară în urmă cu zeci de ani pentru că a angajat muzicieni evrei, acesta a ajuns acum om de serviciu în sala de concerte pe care înainte o cucerise cu bagheta. Atunci când află că orchestra Balshoi este invitată să susțină un concert în Franța, decide să ascundă scrisoarea de conducere și să recompună orchestra sa de pe vremuri, cu care să se prezinte la Paris. Problema este că foștii muzicieni s-au lăsat de meserie și trebuie să recupereze timpul pierdut, iar tânăra violonistă aleasă de el suspectează că ceva este în neregulă și refuză să mai colaboreze cu ei.

Izvorul femeilor / La source des femmes (2011)
Povestea din "Izvorul femeilor" are loc într-un sat aflat undeva între Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Tradiţia locului spune ca femeile să aducă apă dintr-un izvor săpat în munte, în fiecare zi, în plin soare. Leila, o tânără mireasă, le convinge pe celelalte femei să intre într-o grevă a iubirii: fără sex, nici măcar o mângâiere, până când bărbaţii vor începe să preia ei responsabilitatea aducerii apei în sat.