Sari la conținut

News flash - 15 februarie 2015

15 februarie 2015. România are parte de un nou succes la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru regia producției de epocă "Aferim!". Sucesul de la Berlinală vine la doi ani după ce Călin Netzer a câștigat Ursul de Aur cu „Poziția copilului". "Aferim!", singurul film românesc în competiţia oficială, i-a impresionat pe criticii de film de la Berlin. "Aspect memorabil, subiect adaptat timpurilor şi un scenariu surprinzător de amuzant". Aşa l-a descris jurnalistul de la "The Hollywood Reporter". Criticul de la "Variety" a spus despre el că este "o privire excepţională şi profund inteligentă asupra unei perioade istorice-cheie, cu ramificaţii semnificative pentru zilele noastre". Producţia spune povestea lui Costandin, un zapciu din secolul al 19-lea, care trebuie să prindă un sclav rom fugit de la curtea unui boier.

Studiourile Marvel şi Sony au ajuns la o înţelegere care va permite personajului Spiderman să apară în "Captain America 3: Civil War", dar şi în alte producţii. Spiderman, un membru de marcă al echipei "Avengers" din benzile desenate, a fost licenţiat către studiourile Sony în urmă cu mulţi ani şi de aceasta nu a putut să apară în producţiile Marvel. Anul trecut, "The Amazing Spiderman 2", cu Andrew Garfield în rolul titular, a fost eşec şi la box-office, şi la critici. De aceea, personajul va fi interpretat de un alt actor, iar cele două studiouri vor lucra împreună, inclusiv la la scenariu.

Disney continuă seria reinterpretărilor după basme clasice cu "Cinderella", regizată de Kenneth Branagh, o nouă versiune a basmului Cenuşăreasa. Pelicula a avut premiera internaţională la Festivalul de la Berlin. Eroina este interpretată de nou-venita Lily James, în timp ce Cate Blanchett o joacă pe mama vitregă, iar Helena Bonham Carter pe zâna care o ajută pe Cenuşăreasa să ajungă la bal.