Sari la conținut

News flash - 17 mai 2015

17 mai 2015. Vedete îmbrăcate la patru ace, filme unul şi unul şi... o prezenţă românească numeroasă! Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a început miercuri cu proiecţia filmului "La Tete Haute", cu Catherine Deneuve. România are patru reprezentanţi în ediţia de anul acesta. Lungmetrajele "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, şi "Comoara", de Corneliu Porumboiu, au fost selectate în secţiunea Un Certain Regard şi vor fi... judecate de un juriu condus de actriţa Isabella Rosselini. Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Creţulescu, a fost selectat în cadrul Semaine de la Critique. Iar proiectul de lungmetraj "Frontiere", de Ionuţ Piţurescu, figurează în secţiunea dedicată dezvoltării de scenarii Atelier de Festival de Cinefondation.

Actorii David Duchovny (se citeşte ducovny) şi Gillian Anderson, interpreţii lui Mulder şi Scully din serialul şi filmele "Dosarele X", au confirmat că au o relaţie romantică în urma unui sărut pe scenă. Acesta s-a petrecut la finalul concertului susţinut de Duchovny cu ocazia lansării albumului său de debut, "Hell or Highwater". Cei doi îşi vor relua rolurile care i-au făcut celebri într-un nou sezon "Dosarele X", la începutul anului viitor. 

Actriţa Natalie Portman o va interpreta pe Jackie Kennedy, soţia preşedintelui american John F. Kennedy într-un film produs de Darren Aronofsky şi regizat de chilianul Pablo Larrain. Pelicula va prezenta viaţa acesteia după ce soţul ei a fost asasinat. Tot săptămâna aceasta s-a anunţat că Portman va interpreta o altă femeie celebră: judecătoarea de la Curtea Supremă a Statelor Unite Ruth Bader Ginsburg.