Sari la conținut

News flash - 18 ianuarie 2015

18 ianuarie 2015. Producţiile "Birdman" şi "Grand Budapest Hotel" au primit cele mai multe nominalizări pentru Oscarurile din 2015: nouă la număr. Cu toate acestea, pe lângă "Birdman", celălalt mare favorit este filmul "Boyhood", regizat de Richard Linklater. La categoria cel mai bun film au mai fost nominalizate încă cinci titluri: "Whiplash", "The Imitation Game", "The Theory of Everything", "American Sniper" şi "Selma". Acesta din urmă nu a mai primit nicio nominalizare, deşi pariurile îl arătau nelipsit din mai multe categorii. Meryl Streep a primit a nouăzprezecea nominalizare din carieră, pentru rolul secundar din "Into the Woods" şi a creat astfel un nou record în istoria Academiei. Majoritatea producţiilor nominalizate vor avea premiera şi în România, în urmatoarele săptămâni.

Vedetele din acest an de la Globurile de Aur au fost cele doua gazde, Tina Fey si Amy Pohler. Cele doua actriţe de comedie au prezentat pentru a treia oara show-ul. "Boyhood" a cucerit trofeul pentru cea mai bună dramă, iar statueta pentru "Cea mai bună comedie sau musical" a fost primită de "The Grand Budapest Hotel". Michael Keaton, din "Birdman" a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor într-o comedie sau musical, în timp ce Eddie Redmayne a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-o dramă, graţie evoluţiei sale din filmul "The Theory of Everything", în care îl interpretează pe Stephen Hawking. George Clooney a primit un trofeu special pentru întreaga carieră.

Cineastul Woody Allen va produce şi concepe un serial pentru platforma online Amazon.com. Deocamdată, regizorul a menţionat că nu are idee ce va face şi cum o să reuşească şi că probabil directorul Amazon va regreta decizia luată.

Harry Gregson Williams, compozitorul coloanei sonore a filmului "Blackhat" a anunţat pe contul său de Facebook că muzica din film nu îi aparţine în totalitate. Acesta a aflat acest lucru chiar la premiera producţiei, atunci când se afla în sală. Se pare că Michael Mann, regizorul "Blackhat", şi-a făcut un obicei din a modifica mare parte din compoziţiile pentru filmele sale.