Sari la conținut

News flash - 27 iulie 2014

27 iulie 2014. O veste proastă pentru cinefili! Actorul James Garner a murit la vârsta de 86 de ani în casa lui din Los Angeles. Nominalizat la Oscar în anul 1986 pentru rolul din "Murphy's Romance" şi cunoscut în ultimul timp mai ales pentru rolul din romanticul „The Notebook”, Garner a fost de trei ori câştigător al Globului de Aur. Actorul a suferit un accident vascular cerebral minor în 2008. James Garner a fost rănit de două ori în războiul din Coreea şi deseori se accidenta pe platouri, pentru că insista să-şi facă singur cascadoriile!

Filmul „Pădurea spânzuraților”, regizat de Liviu Ciulei, va fi proiectat astăzi la Zeughauskino, cinemateca din Berlin! Proiecţia va avea loc în cadrul unui program dedicat împlinirii a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, organizat de Institutul Cultural Român. Muzeul Naţional de Istorie din Berlin va mai organiza, în cursul acestui an, proiecţii cinematografice provenite din ţările implicate în conflict.

Prinşi cu mâţa-n sac! Sau mai degrabă... cu robotul! Compania americană Paramount, cea care a produs „Transformers 4”, este dată în judecată de o firmă chinezească de turism şi riscă să îi plătească acesteia daune în valoare de 3.35 milioane de dolari! Se pare că Paramount a semnat cu această firmă un contract de plasare de produs în valoare de 770.000 de dolari, ca să filmeze într-o locaţie aflată în grija respectivei companii de turism. Însă când a venit momentul proiecţiei oficiale a filmului „Transformers 4”... ia sigla firmei de unde nu-i! Logo-ul ar fi... căzut la montaj, ceea ce i-a înfuriat teribil pe şefii chinezi! Paramount, păzea!

Vacanţa perfectă pentru cinefili! Pe 1 august începe ediţia cu numărul şase a Festivalului de Film Istoric Râşnov, aşadar ce ocazie mai bună ca să vă planificaţi concediul într-o zonă pitorească a ţării? Timp de zece zile o să aveţi un program atractiv: peste 40 de filme documentare şi de ficţiune, concerte şi evenimente speciale, plus dezbateri legate de cele trei teme ale festivalului - „Marele război”, „Anul 1989” şi „Los Angeles 1984”.