Sari la conținut

News flash - 8 martie 2015

8 martie 2015. Leonardo DiCaprio va interpreta un personaj cu douăzeci şi patru de personalităţi în următorul său film, "The Crowded Tale". Producţia este adaptarea unei cărţi de nonficţiune despre Billy Milligan. Acesta este primul care a reuşit să se folosească de presupusele sale personalităţi multiple în timpul unui proces şi a fost achitat. Însă  a petrecut o bună parte din viaţa sa la un spital de boli psihice. 

Producţia "Q.E.D.", regizată de Andrei Gruzsniscki (se pronunţă Grujniţchi) a primit şaptesprezece nominalizări la Premiile Gopo de anul acesta. "Closer to the Moon", de Nae Caranfil a primit douăsprezece nominalizări. Doar trei lungmetraje concurează anul acesta la categoria Cel mai bun film: "Q.E.D.", "Closer to the Moon" şi "Al doilea joc", de Corneliu Porumboiu. 

Actorul Leonard Nimoy, devenit cunoscut odată cu interpretarea rolului Spock din seria veche "Star Trek", a încetat din viaţă în urmă cu câteva zile, la vârsta de 83 de ani. Nimoy a apărut ultima oară pe marile ecrane în urmă cu doi ani, în producţia "Star Trek Into Darkness", regizată de JJ Abrams. 

Joseph Kosinski, realizatorul producţiei "Tron: Legacy", a fost angajat recent pentru a regiza "Gran Turismo", o adaptare după jocul video cu acelaşi nume. Studiourile Sony vor astfel să profite de succes la box-office pe care l-a avut seria "Fast & Furious". 

Denzel Washington şi Ethan Hawke vor juca împreună în remakeul producţiei clasice "Cei şapte magnifici". Producţia va fi regizată de Antoine Fuqua. Acesta din urmă este responsabil şi pentru filmul de acţiune "Training Day", în care au jucat chiar Washington şi Hawke.