Sari la conținut

Digicult - 1 noiembrie 2014

1 noiembrie 2014. Începând cu anul 1982, unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Bucureştiului, Uranus, a fost demolat la ordinul lui Nicolae Ceauşescu. Clădiri de patrimoniu, cu valoare istorică, monumente şi mii de case au fost spulberate pentru a face loc Casei Poporului şi bulevardului Victoria Socialismului. Un întreg cartier a dispărut ca şi cum nici nu ar fi existat vreodată. Imagini document cu unul dintre cele mai pitoreşti cartiere ale Bucureştiului de altădată, chiar acum, într-un nou episod „555. Bucureştiul meu”.

Ce legătură există între Tanzania, un rac, o cochilie şi Lacul Morii din cartierul bucurestean Crângaşi? Aparent, niciuna. Şi totuşi, pentru scriitorul şi publicistul Matei Florian, o simplă vacanţă petrecută la Oceanul Indian a devenit o noapte de coşmar cu final fericit, în locul său preferat din Bucureşti.

Este una dintre cele mai jucate piese din istoria teatrului, o comedie în trei acte care a făcut înconjurul lumii: Ce înseamnă să fii onest. Dacă pe Broadway celebra piesă a lui Oscar Wilde este jucată de actori cu zeci de ani de experienţă în teatru, la Bucureşti, a fost pusă în scenă de câţiva tineri... informaticieni.

Este de origine franco-ruso-poloneză. S-a născut la Paris dar a mers la şcoală... la Bucureşti, până la vârsta de 12 ani. Lola Lafon este scriitoare şi muziciană. Cântecele sale, sunt influenţate de anii petrecuţi în România, dar mai ales de copilăria trăită... în Bucureştiului optzecist.