Sari la conținut

Digicult - 10 ianuarie 2015

10 ianuarie 2015. Este un scriitor apreciat și are pe mâini unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de literatură de la noi. Romanul său „Sunt o babă comunistă” a fost cel mai tradus volum din limba română în anul 2009. În cea mai recentă carte, „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”, Dan Lungu imaginează, cu umor, o copilărie postdecembristă. Despre propria sa copilărie, din anii 70-80, autorul povestește acum, la „Digicult”.

În anul 1904, scriitoarea şi poeta de origine română Anna de Noailles a creat în Franţa premiul „Femina”, distincţie literară acordată anual, de un juriu format exclusiv din femei. Iniţiativa s-a datorat faptului că, la început de secol XX, femeile erau excluse din juriul premiului Goncourt, dar şi de pe lista scriitorilor nominalizaţi la prestigiosul premiu din Hexagon.

Ce legătură există între magie și fotografie? La prima vedere, una simplă: magia unei imagini... Dar când autorul fotografiilor este un magician de cursă lungă, lucrurile se complică. La „Digicult”, vă facem cunoștință cu un francez care, după ce a colindat toată lumea, s-a îndrăgostit de București.

Potrivit unui studiu european efectuat în anul 2014, se estimează că aproximativ 80 de milioane de persoane, adică aproape un sfert din populaţia Uniunii Europene, au consumat, cel puţin o dată, droguri ilegale.