Sari la conținut

Digicult - 11 octombrie 2014

11 octombrie 2014. 100 de mii de morţi, peste două milioane de refugiaţi şi zeci de mii de femei violate. Este bilanţul conflictelor din Bosnia-Herţegovina, din martie 1991 - noiembrie 1995. Trei ani de război purtat în zadar, în urma cărora au rămas oameni mutilaţi, femei traumatizate pe viaţă şi mii de copii, fără părinţi. Despre iadul prin care au trecut „femeile pradă de război” a scris, în romanele sale, Slavenka Drakulic, o autoare de origine croată.

În copilărie, a primit o păpuşă cu rochie verde, din fetru. Este una dintre cele mai vechi amintiri pe care le are, mărturiseşte Aurora Liiceanu. A învăţat să citească când avea doar cinci ani. Nu-şi mai aminteşte, însă, prima carte citită. Cu toate acestea, nu a uitat niciodată personajul preferat din cărţile de demult, cel care, spune Aurora, i-a dat întregul univers… peste cap.

Armenii: puternici, credincioși. Pricepuți la comerț. Inovatori. Hotărâți să-și păstreze identitatea, indiferent de vremurile pe care le-au trăit. Prea puține se cunosc, însă, despre istoria armenilor români, despre moștenirea lor și despre contribuția la cultura noastră. Astăzi, la „Digicult”, vă prezentăm un proiect special realizat de fotojurnalista Andreea Tănase. Impresionată de comunitatea armenească în continuă scădere, a transformat reportajul într-un documentar. Apoi, într-o carte. Și un proiect profesional, într-o poveste personală.

În anul 2014, trupa Phoenix renaște încă o dată. Liderul său, Nicu Covaci, pornește într-o nouă aventură muzicală, alături de tovarăși noi de drum. Un interviu despre cel mai recent album al formației, cultură, patriotism, manipulare și... capra vecinului, acum, la „Digicult”.