Sari la conținut

Digicult - 12 iulie 2014

12 iulie 2014. Florin Lăzărescu este unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani, cărțile sale fiind deja traduse în șapte limbi. A câștigat zeci de premii și a pășit cu succes și în lumea scenariilor de film. A debutat în anul 2000 cu o carte de povestiri, Cuiburi de vîsc, la o editură de buzunar. A devenit cunoscut după volumul Trimisul nostru special, apărut în 2005. În 2009 a scris povestirea Lampa cu căciulă, în care își descrie o parte a copilăriei. În foarte scurt timp, cartea a devenit scenariu de film, iar scurtmetrajul regizat de Radu Jude a fost premiat la peste 30 de festivaluri de film din toată lumea.

Petru cel Mare, Alexandru al II lea şi Nicolae al II. Sunt cei trei ţari care de-a lungul istoriei, au poposit pe pământ românesc la invitaţia domnitorilor sau regilor României. Cu doar două luni înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, în luna iunie 1914, familia imperială rusă sosea la Constanţa, la bordul celebrului iaht Standart. Despre ce a însemnat în plan istoric vizita ultimului ţar rus pe teritoriul României, aflați la „Digicult”.

Podul Târgului din Afară, cum era denumita Calea Moșilor în trecut, rămâne unul dintre cele mai importante drumuri din București. Primul drum pavat cu piatră din Capitală a devenit acum subiectul unei cărți, scrise de jurnalista Adina Popescu.

Primul Război Mondial... o afacere profitabilă. Aşa apare cea mai sângeroasă conflagraţie a secolului XX, în romanul „La revedere acolo sus!” al autorului francez distins cu Premiul Goncourt 2013, Pierre Lemaitre.