Sari la conținut

Digicult - 13 septembrie 2014

13 septembrie 2014. Ion Cucu nu doar că n-a ascultat sfatul majorității, dar a devenit fotograful care a realizat mii de imagini cu cei mai mari scriitori români. Cu numele faimoase ale literaturii nu doar și-a alcătuit un portofoliu, ci a legat prietenii pe viață. 

Acţiunile lor au dus la moartea a zeci de milioane de oameni. Ideologiile pe care le-au impus au distrus naţiuni întregi. Au condus imperii şi s-au crezut imbatabili. Stalin, Mussolini şi Hitler. Sunt conducători-tirani care au scris, cu sânge, pagini de istorie. Puţini ştiu, însă, că ideologiile dictatorilor au avut originea și în lecturile unor autori care au militat pentru formarea omului nou şi pentru epurarea rasei umane.

Într-un clasament al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume, realizat de un site de călătorii din Marea Britanie, cartierul Ferentari din Bucureşti ocupă locul patru. Pe locul întâi, se află cartierul Stolipinovo din oraşul Plovdiv - Bulgaria, urmat de Bogota, capitala Columbiei şi de una dintre zonele periferice ale Moscovei, cartierul Galianovo. Criteriile pe baza cărora britanicii au făcut clasamentul au fost numărul de crime, actele de violenţă, furturile şi lipsa igienei.

În stagiunea de toamnă, Teatrul Național din București include o punere în scenă dupa un text celebru: „Furtuna” de Shakespare. Regizată de bulgarul Alexandr Morfov, actuala versiune este plină de neprevăzut, umor, profunzime și culoare.

Pe aceeași temă