Sari la conținut

Digicult - 14 februarie 2015

14 februarie 2015. Puţină lume ştie că Jules Verne a iubit foarte mult ţara noastră şi a găsit în ea o sursă inepuizabilă de inspiraţie. România apare în cinci din cele 65 de romane semnate Jules Verne. Dobrogea, Delta Dunării şi Transilvania sunt câteva dintre zonele explorate de faimosul autor.

Este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane și profesor universitar. Romanele sale, premiate și traduse în mai multe limbi, reconstituie lumea în care a crescut. Într-un nou episod din "Copilăria scriitorilor", Doina Ruști retrăiește aventurile trăite într-un sat... magic.

În România îi ştiu puţini dar în străinătate sunt faimoşi. Au concertat în Marea Britanie, Franţa, Olanda, Spania şi Italia. Au cântat în deschiderea concertului The Cranberries şi sunt printre puţinii artişti români de muzică Indie-Rock. Trăiesc în Bucureşti, dar se numesc The Amsterdams, iar de curând au fost în turneu în exotica... Indie. Cum sună indie-rock-ul românesc în Mumbai şi Bangalore, aflăm în această emisiune de la membrii trupei The Amsterdams.

"Numai pușcăriașii au tatuaje". Astfel suna prejudecata românească de dinainte de anul 1990. Apoi, tonul s-a mai îndulcit. Totuși, nu multă lume privește cu ochi buni un corp acoperit cu desene. Unii nu acceptă nici astăzi că un tatuaj poate avea o idee, un înțeles, o poveste. Realitatea este că tatuajul românesc are o istorie de sute de ani. Despre un trecut păstrat... pe piele, chiar acum, la Digicult.