Sari la conținut

Digicult - 15 martie 2014

15 martie 2014. Născut în URSS - așa cum o spune și titlul volumului său de debut, un succes internațional -, Vasile Ernu s-a stabilit, la 19 ani, în România. Blogger, eseist, comentator politic și editor, este unul dintre cei mai activi scriitori ai noii generații. 

Ne privim zilnic în oglindă, să verificăm cum mai arătăm. Din când în când, cineva ne mai amintește cine suntem. O face noua montare de la Teatrul Act, semnată Alexandru Dabija, în care Cătălin Ștefănescu a combinat propriile-i scrieri cu textele lui Marin Preda. Marcel Iureș și George Mihăiță, în rolurile lui Moromete și Cocoșilă, le realizează românilor un portret complet și... incomod.

„Rigoletto”. Una dintre cele mai cunoscute și iubite opere din toate timpurile. De la premiera, care a avut loc in anul 1851, povestea bufonului Rigoletto, a frumoasei lui fiice și a seducătorului Duce de Mantua a trecut prin sute de viziuni regizorale și scenografice.

Plante care visează să zboare, drone, case din lemn cu ecouri neaşteptate, hrană aproape comestibilă… cu leduri, sau platane de DJ sub formă de storcător de fructe. Aşa poate fi descrisă pe scurt expoziţia multimedia „Use at your own risk”, deschisă zilele acestea într-o galerie de artă din Bucureşti, care a reunit artişti veniţ din toate colţurile lumii.