Sari la conținut

Digicult - 16 mai 2015

16 mai 2015. Orice turist știe că, odată ajuns în București, e musai să vadă Casa Poporului, Arcul de Triumf și Ateneul Român. Și să dea o fugă în Centrul vechi, că doar terasele sunt deschise până dimineața, nu ca în Occident. Dincolo de obiectivele turistice incluse în orice ghid de călătorie, orașul are o mulțime de surprize. Chiar și pentru locuitorii săi. TUDOR POP a decis să creeze un traseu alternativ, cu altfel de repere. Descoperim locuri neștiute sau uitate, dar cu istorii fascinante, acum, la DIGICULT. 

Dacă fiecare dintre noi ar aștepta ca altcineva să facă lucrurile în care crede, cel mai probabil nimeni nu va face nimic. Este crezul IOANEI MOLDOVAN, o fotojurnalistă care caută adevărul din poveștile dramatice ale fiecărei zile. Protestele din Kosovo sau Turcia, situația din Teritoriile Palestiniene, manifestațiile din România, taberele de refugiați sirieni ori chestiunea nucleară din Ucraina sunt subiectele pentru care românca a mers în miezul fierbinte al lucrurilor. Un interviu despre pasiune, responsabilitate și riscuri, acum, la DIGICULT.

Un artist român, fiul unui pictor prestigios, încearcă de peste 20 de ani să facă o donație de 2,4 milioane de euro statului român. Aflați la Digicult, povestea unei bătălii cu morile de vânt ale sistemului.