Sari la conținut
News Alert

Digicult - 21 iunie 2014

21 iunie 2014. Pascal Bruckner este unul dintre cei mai vânduţi autori francezi din ultima jumătate de secol. Când avea 15 ani, a decis că nu vrea să muncească niciodată. A hotărât atunci să devină... scriitor.

Zece zile în care Pământul stă în loc. Un oraș se transformă, se reinventează, se consumă. Un singur reflector - Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Criticii îl creditează  al treilea cel mai important eveniment de gen din lume, după cele de la Edinburgh și Avignon. În 2014, festivalul a împlinit majoratul pe stil american - 21 de ani. Peste 60.000 de spectatori au consumat cultură, în fiecare zi.

Germanul David Garett a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume. A reuşit să cânte la vioară, în doar un minut, cu 13 note muzicale pe secundă, lucrarea „Bondarul” de Rimski-Korsakov.

Este considerat „Cel mai mare acordeonist al planetei”. De la jazz la compozițiile clasice și de la tango la muzica de film, nimic nu-i este străin. Reîntors zilele acestea la București, pentru un concert-eveniment alături de Orchestra de Cameră Radio, Richard Galliano a acordat un interviu pentru „Digicult”.