Sari la conținut

Digicult - 24 ianuarie 2015

24 ianuarie 2015. Covoare şi carpete, porţelanuri aurite, statuete, goblenuri şi tablouri atipice cu chipul lui Nicolae Ceauşescu confecţionate din... ciorapi de damă. Sunt doar o parte din uriaşa colecţie de cadouri primite de cuplul Ceauşescu în anii 60-70. Cele peste 10.000 de piese care alcătuiesc colecţia au fost expuse în Muzeul Naţional de Istorie a României. 

A lucrat în mină, a avut o slujbă la circ și a fost educator. A devenit prozator, eseist, scenarist și academician. Într-un nou episod din „Copilăria scriitorilor”, Augustin Buzura își povesteste lupta pentru supraviețuire din primii ani de viață.

O carte frumoasă este o lume în sine, crede Corinne Trovarelli, unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti din cadrul editurii franceze Flammarion.

Ce legătură este între Academia de Studii Economice și artă? Programul „Pictorii ASE-ului”, în cadrul căruia artiști contemporani își expun lucrările pe holurile instituției, este în plină desfășurare zilele acestea. Pictorul Dominic-Petru Vîrtosu povestește, la „Digicult”, despre întâlnirea studenților cu personajele sale neobișnuite.