Sari la conținut

Digicult - 25 aprilie 2015

25 aprilie 2015. Este scriitor, traducător, realizator de emisiuni radio, iar în anul 2006 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor din România. A tradus în limba română Michel Tournier şi Gilles Lipovetsky. În anul 1993, Ministerul Afacerilor Externe Din Franţa i-a decernat Premiul Festivalului Internaţional al Nuvelei Francofone. Ultimul său roman, „O vară ce nu mai apune", reprezintă o întoarcere în anii copilăriei petrecute la Ardud, în judeţul Satu Mare. Amintiri... în culori, din anii inocenţei, chiar acum, într-un interviu special cu scriitorul Radu Sergiu Ruba.

83 de lucrări de litografie şi colaje realizate prin tehnica guaşei decupate sunt prezente în cadrul primei expoziţii din România, semnate Henri Matisse. Mai multe despre Matisse, artistul care a transformat arta secolului XX într-o explozie a... culorii, acum, într-un interviu cu eseistul şi jurnalistul Petre Răileanu.

Neînțelegeri, dispute, dușmănii între vecini. Probleme care par să nu aibă rezolvare. Cine stă la bloc nu este străin de astfel de situații. Uneori, pentru a pune lucrurile în mișcare este suficient să intri într-o sală de teatru. Spectacolul "Patru metri pătrați" recreează, pe scenă, universul unei asociații de locatari, în bătălia ei cu autoritățile. Dramele de pe scara blocului au căpătat o doză bună de umor și i-au pus pe gânduri atât pe spectatori, cât și pe actori.