Sari la conținut

Digicult - 27 septembrie 2014

27 septembrie 2014. Patru tineri basarabeni au învârtit în mămăliguţă de la Bruxelles până-n Siberia, în timp ce au străbătut 17.000 de kilometri în aventura „Mongol Rally”. Dacă suntem sau nu o ţară de mămăligari şi cum a devenit mălaiul fiert... adevăratul nostru brand de ţară, aflăm de la Mircea Dinescu, Cristian Lascu şi de la membrii echipajului „Mămăliga Warriors”.

Ce legătură există între paftalele de aur, dulamele şi caftanele bizantine şi extravaganţa vestimentară a Regelui Ludovic al XIV-lea? Orientul şi Occidentul s-au întâlnit pe aceeaşi scenă, la Mogoşoaia, în cadrul unui spectacol care şi-a propus să schiţeze portretul familiei Brâncovenilor, prin intermediul modei.

Pentru designerul Adrian Oianu, ale cărui creații au ca punct de plecare veșmintele tradiționale, lumea rurală este o inepuizabilă sursă de povești. Și laitmotivul unei colecții de 300 de piese prețioase.

Unii dintre noi se atașează de lucrurile vechi, alții preferă ultimele noutăți. Cei dispuși să le combine au făcut-o la Festivalul de arte noi InnerSound, la care au participat peste 70 de artiști din zece țări. Muzică veche și experimente, muzică nouă și instalații video, avangardă și tradițional, de-a lungul a patru zile. 

Pe aceeași temă

Pamfletul la români

Românul este vestit pentru ospitalitatea lui. Pentru priceperea cu care discută despre orice, de la politică la fotbal...