Sari la conținut

Digicult - 28 iunie 2014

28 iunie 2014. Muzeul Literaturii Române nu mai are sediu şi a fost nevoit, conform legii, să-şi mute uriaşul tezaur, ambalat în cutii, într-un depozit de la Casa Presei Libere. Imobilul din Bulevardul Dacia nr. 12, Casa Scarlat Kretzulescu, i-a fost retrocedat proprietarului de drept. Angajaţii muzeului trăiesc o dramă, iar acţiunile de protest au rămas fără ecou.

A primit, de curând, Premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”. Numele ei? Alexandra Fasolă. Nu s-a putut bucura prea mult, însă: este angajata Teatrului Evreiesc de Stat, o instituție aflată în pericol de prăbușire.

Şcoala Naţională de Belle Arte din Bucureşti a luat naştere printr-un decret emis de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în anul 1864. La 150 de ani de la înfiinţarea uneia dintre cele mai importante instituţii de învăţământ artistic din România, Muzeul Naţional de Artă al României a organizat o expoziţie care reuneşte cei mai de seamă artişti, pictori şi sculptori români de secol XIX şi început de secol XX.

Este scriitor, lucrează la bancă și este dublu campion mondial la un joc online. „Digicult” vi-l prezintă în această emisiune pe autorul care are drum zilnic, în interes de serviciu, la Banca Națională a României: Vlad A. Popescu.

Pe aceeași temă