Sari la conținut

Digicult - 30 mai 2015

30 mai 2015. Sunt consideraţi cei mai jucați dramaturgi ruși, după Cehov. Le place să-și provoace spectatorii. Textele lor sunt incomode și abordează subiectele delicate ale momentului. "TERORISM", cea mai recentă premieră a Teatrului Național din București, este un spectacol scris de frații Oleg și Vladimir Presniakov. În regia lui Felix Alexa, montarea vorbește despre teroarea fiecărei zile și despre cum oricare dintre noi poate deveni victimă. Sau călău.

Este unul dintre cei mai în vogă scriitori cehi contemporani, iar romanul său de debut, „Scrisoare de dragoste în scriere cuneiformă", apărut în anul 2008, a devenit un adevărat fenomen literar. Romanul relatează o poveste de dragoste ALTFEL, în vremuri totalitare, şi este, în acelaşi timp, o meditaţie asupra consecinţelor dramatice pe care le are războiul, dar mai ales o cronică a istoriei poporului ceh, din ultimii 70 de ani.

În anul 2010, a publicat primul său roman, Deadline, devenit în scurt timp best-seller şi tradus, ulterior, şi în limba franceză. Patru ani mai târziu, a scris „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul", o carte pentru copii, premiată în cadrul Galei „Cele mai frumoase cărţi din România". De curând, Adina Rosetti a publicat „De zece ori pe buze", un volum care reuneşte opt povestiri despre copilărie, despre nostalgia anilor lipsiţi de griji, dar şi despre inocenţă, sensibilitate şi...lumi imaginare.

Pe aceeași temă