Sari la conținut

Digicult - 4 octombrie 2014

4 octombrie 2014. Julia Kristeva: psihanalist, filosof, sociolog şi prozator. S-a născut în Bulgaria, iar în anii 60 a emigrat în Franţa unde a devenit membră a uneia dintre cele mai controversate grupări franceze de avangardă, de stânga, „Tel Quel”, cu principii de inspiraţie maoistă.

„Cine uită nu merită”, spune o frază celebră. Să nu uiți momentele de care nu-ți face plăcere să-ți amintești, aceasta este provocarea cea mai dură. Nicoleta Esinencu, nume important al tinerei generații de dramaturgi și regizori din Republica Moldova, a adunat într-un spectacol orori, dramă, suferință și rușine. Le-a dat numele „Clear History” și, sub acest titlu, le pune basarabenilor o oglindă în față: nu putem șterge din istorie ceea ce nu ne convine.

Oksana Sabuschko este una dintre cele mai apreciate şi mai controversate scriitoare din Ucraina. Este o feministă convinsă, iar cele mai multe dintre cărţile sale sunt dedicate femeilor din perioada comunismului, dar şi celor care astăzi ocupă poziţii importante pe scena politică a lumii.

De la Bach și Brahms, violoncelistul Răzvan Suma trece la... tango. În aceasta perioadă, muzicianul susține un turneu alături de soția sa, Analia Selis, și chitaristul Julio Santillan. Cei trei vor aduce în 12 orașe din România senzualitatea, pasiunea, melancolia și drama... Buenos Aires-ului.