Sari la conținut

Digicult - 7 martie 2015 

7 martie 2015. Este scriitor, publicist şi, timp de zece ani, a fost realizator de programe la radio Guerrilla. A absolvit ASE-ul, dar şi Facultatea de Filosofie. A scris peste zece volume de proză şi poezie, iar în curând va publica „Teoria tăcerii”, o carte care, spune Iulian Tănase, a pornit de la o simplă întrebare: „În câte feluri... se poate tăcea?”. 

Puiu Manu desenează de peste jumătate de secol. Ca să poată scoate pe piaţa din România o revistă de bandă desenată în vremea regimului Gheorghiu-Dej, a creat un personaj pe gustul comuniştilor, un mic copil sovietic din timpul revoluţiei bolşevice.

Groapa Văcărești, ridicată la rang de deltă și dorită de mulți Parc național, găzduiește o mulțime de vietăți nemaintâlnite în vreun alt cartier bucureștean. Dar ascunde, pe lângă păsări migratoare, vulpi, vidre și iepuri, o specie de care nimănui nu pare să-i pese: oameni. Cristian Munteanu a fotografiat, timp de un an și jumătate, familiile care trăiesc, la limita supraviețuirii, în Groapa Văcărești. Ce a învățat despre acești anonimi, dar și despre el însuși, aflăm acum, la Digicult.

Este unul dintre cei care decid ce cărți se publică în România și conduce una dintre cele mai importante edituri din țara noastră. La Digicult, urmăriți un interviu cu Silviu Lupescu, editorul care pariază pe literatura română de 20 de ani.