Sari la conținut

Digicult - 9 august 2014

9 august 2014. Timp de 15 ani a realizat pentru canalul Antenne 2, celebra emisiune „Apostrophes”, care aduna, săptămânal, în faţa micilor ecrane, milioane de privitori. Jurnalistul, realizatorul de televiziune şi scriitorul Bernard Pivot a acordat echipei „Digicult”, în exclusivitate, un interviu în capitala Franţei.

Ne privim zilnic în oglindă, să verificăm cum mai arătăm. Din când în când, cineva ne mai amintește CINE suntem. O face noua montare de la Teatrul Act, semnată Alexandru Dabija, în care Cătălin Ștefănescu a combinat propriile-i scrieri cu textele lui Marin Preda. Marcel Iureș și George Mihăiță, în rolurile lui Moromete și Cocoșilă, le realizează românilor un portret complet și... incomod.

De ce avem nevoie de artă? 12 actori, muzicieni, dansatori, designeri și artiști vizuali răspund la această întrebare. Într-un proiect foto inedit, fiecare dintre ei se află într-o ipostază neobișnuită pentru publicul larg, pentru a-și pleda mai convingător cauza.

Putere. Grandoare. Cruzime. Violență. Cinism. Sunt doar câteva dintre trăsăturile celor mai temuți dictatori ai secolului XX. La București, o expoziție a reunit tiranii din secolul trecut. Scopul? Să împrietenească publicul cu arta, dar, mai ales, cu istoria.