Sari la conținut
News Alert

DIGIMATINAL | Bengaleza, Rolls-Royce-ul pisicilor

Pisica bengaleză aparţine unei rase hibrid, rezultatul încrucişării între pisica leopard asiatică şi alte rase de pisici domestice. A apărut din dorinţa crescătorilor de a obţine o felină cu aspect sălbatic, dar, în acelaşi timp un temperament plăcut şi sociabil.

"Nu le e frică de apă, se joacă cu apa. Trăsătura asta o moştenesc de la pisica leopard asiatică, sunt foarte inteligente chiar pot fi plimbate în lesă asemenea unor căţei.", susţine Loredana Lazăr - crescator de pisici din rasa bengaleza

Sunt energice, curioase, graţioase şi foarte agile. Au multe elemente în comun cu strămoşul lor sălbatic: de la picioarele din spate mai lungi decât cele din faţă, ochii mari şi migdalaţi, până la petele caracteristice felinelor neîmblânzite. Preferă să se caţere şi să stea la înălţime, motiv pentru care au nevoie de un spaţiu generos.
O altă particularitate a lor este mieunatul, altfel decât al celorlalte pisici.

Sunt foarte zgomotoase şi au diferite tonalităţi ale vocii, în functie de ceea ce-şi doresc. Toate calităţile bengalezei au transformat-o într-o felină dorită şi îndrăgita de multă lume, dar puţini sunt cei care şi-o permit.

"Un exemplar de calitate este cuprins între 500 şi 1000 de euro, iar un exemplar pentru reproducere, care se vinde numai crescătorilor înregistraţi, este în jur de 1000 - 2000 de euro pe exemplar.", spune Florin Lazăr- crescător de pisici din rasa bengaleză

Rasa bengaleza este studiată de cercetătorii care cauta leacul leucemiei, fiindcă este imună la această boală, des întâlnita printre pisici.