Sari la conținut

La Volan - A fost prezentată a 9-a generație Toyota Hilux

22 mai 2015. A opta generație a modelului Toyota Hilux a fost prezentată simultan în Australia și Thailanda. Cu o carieră de 47 de ani, noul pick-up japonez primește un cadru mai puternic, motoare diesel noi și o capacitate de tractare crescută. Acum poate remorca până la 3,5 tone, iar sarcina utilă a ajuns la 1.240 de kilograme. Față de generația anterioară, autovehiculul dispune de un confort mărit și tehnologii de siguranță de ultimă oră. În ceea ce priveşte dimensiunile, Hilux a crescut în lungime cu șapte centimetri, iar în lăţime cu patru.

Pachetul de suspensie a fost dezvoltat de inginerii centrului Toyota din Australia care au testat pick-up-ul în cele mai grele condiții off-road. Odată cu îmbunătățirea rigidității șasiului, aceștia au obținut un nivel scăzut de vibrații. Noua generație Hilux beneficiază de o caroserie nouă, al cărui design a fost modernizat și aliniat la restul gamei de automobile din portofoliul mărcii. Pentru luminile de zi, blocurile optice față folosesc tehnologie de tip LED. Și cele posterioare dispun de aceeași tehnologie. Identitatea vizuală este completată de jante cu design nou și dimensiuni între 16 și 18 inci. Printre noile tehnologii oferite în standard se numără controlul tracţiunii şi stabilităţii, ABS-ul, asistenţa la pornirea din rampă și camera pentru marşarier. Nu lipsește nici sistemul keyless, pilotul automat sau sistemul multimedia cu ecran tactil. Dintre noile motoare, clienții pot alege un diesel de 2,8 litri care dezvoltă 174 de cai-putere sau unul de 2,4 litri care livrează 147 de cai-putere.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.