Sari la conținut

La Volan - Actualizare a gamei BMW, din vară

18 mai 2015. Datorită eficienţei optimizate a noilor motoare cu trei şi cu patru cilindri, atât caracteristicile sportive, cât şi economia de combustibil se vor îmbunătăţi. Mai mult, utilizarea unor motoare suplimentare - pe benzină şi diesel - va asigura o diversitate şi mai mare a modelelor, oferind clienților o gamă mai variată de opţiuni. O altă noutate importantă - BMW M235i xDrive Cabriolet va fi primul model decapotabil din segmentul compact care va oferi tracţiune integrală ca opţiune. În plus, gama de dotări standard şi opţionale se va extinde din vara anului 2015. Parking Assistant, care acum poate fi utilizat şi pentru garare, va fi disponibil şi la BMW Seria 3 şi BMW Seria 4.

Dotările de siguranţă de la monovolumele mărcii vor fi completate, printre altele, cu funcţia MultiL-Collision Braking şi cu sistemul pentru detectarea oboselii conducătorului auto. Noi culori pentru exterior vor fi disponibile pentru BMW Seria 4, M4 Coupe, M4 Cabriolet, Seria 5 şi BMW Z4. În luna august 2015, cel mai puternic reprezentant al noii generaţii de motoare diesel cu patru cilindri îşi va face debutul în segmentul vehiculelor sport ale mărcii. Propulsorul care dezvoltă 231 de cai-putere, prezent la versiunea cu patru cilindri a BMW X5, este extrem de eficace. Asta datorită puterii maxime, dar şi creşterii cuplului maxim la 500 Newtoni/metru şi nivelului ridicat de eficienţă. Tot din vară, ca alternativă la versiunea printată, șoferii modelelor BMW pot accesa versiunea digitală a manualului mașinii, pe smartphone-uri şi tablete.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.