Sari la conținut

La Volan - Acura NSX, noul supercar hibrid de la Honda

27 ianuarie 2015. Supercarul japonez Acura NSX, lansat pentru prima dată pe piața americană în urmă cu 25 de ani, revine cu o nouă generație. Și asta după o pauză a producției de zece ani. Bolidul va fi produs în Statele Unite și va fi vândut și în Europa sub denumirea de Honda NSX.

Noul automobil este un hibrid supersport propulsat de o unitate pe benzină V6 twin-turbo la care se adaugă nu mai puțin de trei motoare electrice. Împreună, acestea vor dezvolta peste 550 de cai-putere și sunt proiectate să ofere cel mai avansat sistem de tracțiune integrală în segmentul mașinilor supersport. Puterea este transmisă roților prin intermediul unei cutii automate cu nouă rapoarte, cu dublu ambreiaj, iar pentru a frâna în condiții optime, Acura NSX folosește discuri de carbon-ceramice. La nivel de șasiu și caroserie, inginerii niponi au optat pentru o combinație de aluminiu, oțel și fibră de carbon pentru a obține o greutate totală cât mai scăzută. Noul supercar dispune de un sistem care îi permite șoferului să aleagă dintre patru moduri de rulare - Quiet, Sport, Sport+ și Track. Fiecare opțiune are setări distincte pentru cele patru propulsoare, suspensie, direcție și chiar efectul sonor al motorului pe benzină. Primele comenzi vor fi lansate în vară, urmând ca primele exemplare să ajungă la clienți spre sfârșitul anului. Prețul, necomunicat încă oficial, este estimat în jurul sumei de 150 de mii de euro.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.