Sari la conținut

La Volan - Aircross, un nou concept Citroen

14 aprilie 2015. Cu ocazia sărbătoririi a 50 de milioane de autovehicule vândute de la înfiinţarea mărcii, în urmă cu 95 de ani, Citroen lansează un nou concept îndrăzneţ, de referinta în segmentul său. Citroen Aircross Concept va fi expus la Salonul Auto de la Shanghai și vine să consolideze poziția inițiată de C4 Cactus de la care preia linia generală de design. Pentru producătorul francez, piața chineză reprezintă 25 la sută din valoarea totală a vânzărilor.

În pas cu moda, noul SUV francez dispune de un sistem de propulsie hibrid. Propulsorul principal este alimentat cu benzină și are o capacitate de 1,6 litri care dezvoltă 218 cai-putere. Unitatea electrică aduce un plus de 95 de cai-putere, ajungându-se astfel la un total de 313 cai-putere. Pentru a accelera de la zero la o sută de kilometri pe oră, Citroen Aircross va avea nevoie de 4,5 secunde. O performanță notabilă pentru un SUV compact! Conform oficialilor mărcii, consumul va fi de 1,7 litri la suta de kilometri. La interior, automobilul vine echipat cu două ecrane HD de 12 inci fiecare, dintre care unul se poate detașa, poate fi trecut de la un pasager la altul.

Pe lângă confortul asigurat de scaunele generoase, senzaţia de bine este sporită de materialele premium, dar şi de mixul de lumină şi culorile revigorante. Aircross propune o nouă perspectivă asupra ideii de călătorie, graţie compartimentelor pentru depozitare special concepute, dar şi a utilizării centurilor de siguranță.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.