Sari la conținut

La Volan - Alfa Romeo 4C Spider, disponibil din vară

20 ianuarie 2015. Alfa Romeo 4C Spider a fost admirat de vizitatori sub formă de concept, anul trecut la Salonul Auto Geneva. Anul acesta, la Detroit, producătorul italian a expus modelul de serie a roadsterului de mici dimensiuni care va ajunge la primii clienți în vara acestui an.

La fel ca versiunea Coupe din care derivă, Alfa Romeo 4C Spider este construită pe un șasiu ultra-ușor și are în plus doar zece kilograme față de coupe-ul gamei. Motorul amplasat median are patru cilindri, este supraalimentat și are o cilindree de 1,75 litri. Acesta  dezvoltă 240 de cai putere şi un cuplu de 350 newtoni/metru. 4C Spider poate accelera de la zero la o sută de kilometri pe oră în aproximativ 4,1 secunde, iar viteza maximă este de 258 de kilometri pe oră. Roadsterul italian va fi vândut în primă fază cu pavilion textil dar va fi disponibil și cu pavilion din fibră de carbon. Clienții au la dispoziție o gamă de şapte culori și patru tipuri diferite de jante de aliaj. Noul model va fi construit în Italia, la fabrica Maserati din Modena și se estimează că va fi vândut la un preț situat între 50 și 70 de mii de euro.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.