Sari la conținut

La Volan - Alfieri, un trident aniversar

13 noiembrie 2014. După ce, în primăvară, oficialii companiei Fiat Chrysler au declarat că modelul Alfieri reprezintă un punct de tranziţie între istoria şi viitorul mărcii de lux cu valențe sportive, iată că prototipul Maserati prezentat la Geneva a devenit complet funcțional și se pregătește de producția de serie. Viitorul coupe premium se dorește a fi o variantă mai accesibilă - dacă se poate spune așa -, a lui GranTurismo, pe a cărui platformă este bazat.

Față de coupe-ul deja consacrat, Alfieri va avea un ampatament cu 24 de centimetri mai mic. Motorizarea de top va consta într-o unitate V8 aspirat natural cu o capacitate de 4.7 litri și care produce 460 de cai putere, iar cea mai „modestă" va fi un V6 cu 250 de cai. Puterea este transmisă roţilor graţie unei cutii de viteze automate cu şase rapoarte printr-un diferențial cu alunecare limitată. Conform tradiției, habitaclul va fi unul minimalist, dar luxos, cu piele de cea mai bună calitate și inserții de aluminiu. Prețurile nu au fost comunicate oficial, dar se estimează că vor porni de la aproximativ 90.000 de euro, echivalent unui entry-level pe segmentul sport al mărcii premium.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.