Sari la conținut

La Volan - Americanii cumpără mai multe mașini mici

16 octombrie 2014. Hotărât lucru, se întâmplă ceva neobișnuit cu piața auto din Statele Unite! După ce datele adunate de producători au dezvăluit că a crescut numărul cumpărătorilor de mașini diesel, cifrele de vânzări au crescut și în cazul mașinilor mici! General Motors a anunțat că a depășit un milion de Chevrolet Spark vândute la nivel global, după cinci ani de la intrarea pe piață. Cei mai mulți cumpărători sunt în Coreea de Sud, Mexic și Statele Unite, iar în Statele Unite, vânzările acestui model au crescut cu 10% față de anul trecut.

În 2014, conform celor de la Chevrolet, numărul cumpărătorilor de mașini compacte cu vârsta sub 35 de ani a crescut cu 9%. De aceea, producătorul american încearcă să doteze modelul Spark cu tot mai multă tehnologie: are un sistem de infotainment cu ecran tactil de șapte inci, hotspot wi-fi și posibilitatea comunicării cu Siri, asistentul personal de pe iPhone.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.